A.I.D.O.T.

Agimet Intelligent Detection Obstacle Track

Tunnistin- / älyesteet

 Kontaktitunnistinesteet ovat uusin lisäys tuotevalikoimaamme. Tuotekehitystä on jatkettu ja tunnistustarkkuudessa on päästy lukemaan 99,4%. Eli voidaan puhua jo kohtalaisen hyvästä tarkkuudesta. Kaikkiaan otannassa on mukana useita satoja suorituksia. Videot-osiossa on materiaalia tunnistimen testeistä.

 Älyesteet perustuvat ainutlaatuiseen tunnistusteknologiaan, joka havaitsee yhtä hyvin kaiken kokoiset ja nopeuksiset koirat. Este reagoi koiran tassun aiheuttamaan sähkökentän muutokseen. Tunnistuksen aikana este kerää tietoa ja järjestelmä varmistuu siitä että kosketus on todella tapahtunut. Tapahtuman varmistuttua kannettava ilmaisin kertoo tunnistuksen valolla ja äänellä. Tarvittaessa äänisignaali annetaan kuulokkeen kautta.

 Älyesteet ovat itsekalibroituvia ja huoltovapaita. Esteen kunnosta ja puhtaudesta huolehtiminen normaaliin tapaan on riittävä huolto älyesteellekin. Älyesteiden virransyöttö tapahtuu USB-A-liittimen kautta verkkolaitteella tai powerbankista. Esteiden mukana toimitettavilla powerbankeilla este ja vastaanotin toimivat koko harjoitus- tai kilpailupäivän ajan ilman välilatauksia.

 Tunnistinestetoimitus koostuu älyesteestä, vastaanottimesta ja kolmesta powerbank-akusta.

 Älyesteen tunnistintoiminto on tarkoitettu käytettäväksi normaaleissa kilpailuolosuhteissa, ei esim. kaatosateessa tai lumessa. Tunnistinpintaa on käsiteltävä asiaankuuluvaa huolellisuutta noudattaen.


- Älyesteen sähköiset osat ovat CE-merkittyjä
- Este välittää tunnistuksen ilmaisimelle radiotaajuudella
- Laitteiden virransyöttö tapahtuu USB-liitännästä
- Esteen kaikki elektroniikka on valettu vesitiiviisti esteen sisään.

 Lienee paikallaan vielä kertoa laitteen toiminnasta aavistuksen, sillä osalta sitä testanneita tuomareita on tullut viestiä, että laite toimii ajoittain viiveellä. Tämä huomio on aivan oikea. Ilmiö johtuu siitä, että laite ei toimi "painokytkin" periaatteella, vaan "haistelee" kontaktipinnan sähkökentän muutosta. Ja mikäli tuo saapuvan koiran muutos ei ole riittävän suuri, odottaa laite ko. muutoksen jatkoa/paluu tietoa ja tekee lopullisen ilmaisupäätöksen sen perusteella. Tästä johtuen voi osassa ilmaisuja olla muutaman sadasosasekunnin viive.