Sähköinen ajanottojärjestelmä

 Täysin agilityä ajatellen suunniteltu sähköinen ajanotto laitteisto. Laitteen ohjain yksikkö / näyttöpääte toimii langattomasti muuhun järjestelmään. Ko. päätteessä on USB liitäntä, jonka avulla saadaan yhteys myös suoraan tietokoneeseen ja mistä näyttöpääte saa tarvitsemansa virran. Jos tietokonetta ei ole saatavilla voidaan virta ottaa mukana toimitettavasta USB-laturista.

 Tähän laitteistoon on saatavilla myös tietokoneohjelma, jolla saadaan ajat siirrettyä suoraan SAGI:n tulossovellukseen ja jolla voidaan samanaikaisesti ohjata myös reaaliaikaista yleisönäyttöä tuloksineen ja sijoituksineen sekä kyseisen ohjelman pelkistetty versio joka toimii myös ilman SAGI:n ohjelmaa.

 Laitteisto mittaa aikaa tuhannesosasekunnin tarkkuudella (0,001 s). Pyöristetty tulos näytetään sekunnin sadasosan tarkkuudella (0,01 s). Varsinainen ajanmittaus / laskenta tapahtuu porttiparissa, mikä takaa kyseisen mittaustarkkuuden.

 Ohjainyksikössä on näkyvillä laitteiston tilatieto, porttien kiertosuunta (joka myös vaihdettavisa ohjainyksiköstä sähköisesti) ja akkujen varaustila. Lisäksi näytössä näkyy viimeisin ja edellinen mitattu aika. Tämän ansiosta laitteistolla voidaan viedä kisat todella nopeaan tahtiin lävitse, sillä uusi koirakko voi olla jo radalla, kun vielä edellisen koirakon aikaa kirjataan. Ohjaimen painonapeissa on valokehät, jotka kertovat mitkä napit ovat milloinkin "aktiivisia".

 Syksystä 2012 lähtien on akkupakettiin lisätty virransyöttö mahdollisuus myös ohjainyksikölle. Näin laitteisto ei vaadi toimiakseen ollenkaan ulkoista virransyöttöä / tietokonetta ja sitä on todella kätevä käyttää myös harjoituksissa.

 Muutoinkin laitteisto takaa kisojen nopean ja sujuvan läpiviennin, sillä portien toimintaan saattaminen on todella nopeaa ja helppoa. Käytännössä riittää, kun tolpat suunnataan silmämääräisesti näyttämään toisiaan kohti. (kallistuskulman saa olla useita asteita) Portin maksimileveys on noin 3 m. (käytännössä välijohdon sallima leveys) Koko järjestelmän käyttöön saattaminen vie yhdeltä henkilöltä alle 10 minuuttia. (peruspaketti)

 Porttien akkupaketin teoreettinen käyttöaika yhdellä latauksella on noin 24 h. Akkuja voi ladata mukana toimitettavalla verkkovirtalaturilla myös käytön aikana. Akkupaketin paino on noin 5 kg ja yksittäinen tolppa painaa noin 3 kg. Oheisessa kuvassa on laitteiston mukana toimitettava iskunkestävä akkupaketti, joka saadaan kiinnitettyä ajanottotolppaan.

 Porteissa on kirkkaat merkkivalot portin toiminnan osoittamiseksi (ks. oheisen kuvan keltainen valo). Kun merkkivalo palaa, on portti asemoitu oikein ja se on käyttövalmis.

 Lisäksi laitteiston ohjainyksikkö antaa lyhyen merkkiäänen, kun laitteen ohjelmat ja radiolinkki ovat toimintavalmiina. Porttien kiertosuunnan vaihto tapahtuu ohjainyksiköstä kahdella napinpainalluksella.

 Laitteistoon saadaan liitettyä helposti myös yleisönäyttö, jota ohjaa sama tuloslaskennan laajennusohjelma, jolla syötetään laitteiston mittaamat ajat / tulokset Sagin tulosohjelmaan. Yleisönäyttö päivittyy automaattisesti sitä mukaa kun tuloksia syötetään tietokoneelle. Myös tämä voidaan tehdä siten, että laite mittaa jo seuraavan koirakon aikaa, kun vielä edellisiä tuloksia syötetään. Samanaikaisesti tulosnäytöllä näkyy jo radalla olevan koirakon juokseva aika. (Kuva yleisönäytöstä ohessa) Näytössä näkyy juoksevana radalla olevan koirakon aika, seuraavana lähtövuorossa olevat koirakot / luokassa jäljellä olevat koirakot, luokan top 10 sijoitukset ja viimeisimmät tulokset. Yleisönäyttö on ollut kisakäytössä mm. vuoden 2012 Agirodussa ja MM-karsintakisoissa Liedossa.

 Laitteistoa kehitetään jatkuvasti saadun palautteen perusteella. Monet uusista ominaisuuksista on mahdollista päivittää myös aiemmin toimitettuihin laitteisiin.